Omgeving Friesland

Friesland staat bekend om zijn uitgebreide vaarroutes, met meer dan 3.000 kilometer aan waterwegen en meren.

Wandelroutes Friesland

De mooiste wandelroutes van Friesland vind je in Zuidwest Friesland. In Waterland van Friesland om precies te zijn. Wandel van Elfstedenstad naar Elfstedenstad door prachtige natuurgebieden, weidse uitzichten en bossen. Waterland van Friesland heeft verschillende wandelroutes voor je klaar staan. Kies je route en geniet van een mooi wandeling in Friesland.

Wandelroutes VVV

Fietsroutes Friesland

De mooiste fietsroutes vind je in Zuidwest Friesland! Hier ligt ruim 800 km aan fietsknooppuntpaden van 5-sterrenkwaliteit voor je klaar. Je vindt hier bijvoorbeeld fietsroutes door heel Friesland maar ook de route van de Elfstedentocht waar je maar liefst 240 kilometer fietst door Friesland. Kies één van de fietsroutes van VVV Waterland van Friesland.

Fietsroutes VVV

De elf steden van Friesland

De provincie Friesland heeft elf steden die samen wereldberoemd zijn. Onze steden danken hun titel niet aan formaat, maar aan hun historische betekenis en natuurlijk de Alvestêdetocht, de Elfstedentocht. Het zijn de steden van de dromers die laten zien dat bêst genôch, goed genoeg is om op te vallen. Hier is een stad zo groot als een dorp met alle charme die daarbij hoort. Ontdek alle steden bij Visit Friesland

Naar Visit Friesland

De Friese wouden

De wilde wouden, royale parken, creatieve houtwallen en oeroude bomen zijn diepgeworteld in het Friese land. Hier kan je in alle rust bosbadderen in koninklijke voetsporen treden en je outdoor hart ophalen. Stel jezelf eens voor aan de Friese Wouden. Ga voor meer informatie naar Visit Friesland.

Naar Visit Friesland

Evenementen in Friesland

Fryslân brûst! De provincie Friesland biedt je leuke, bijzondere, unieke en spannende evenementen en activiteiten. Bekijk ons aanbod aan evenementen in onze agenda. Met wie je ook gaat, leuk wordt het sowieso! En als je niet kunt kiezen, kom je toch gewoon een dagje terug? Ontdek de evenementenkalender van Visit Friesland.

Naar Visit Friesland
To top